Zomerparkfeest
Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Praktische info / Duurzaamheid

Zomerparkfeest staat midden in de samenleving en probeert waar mogelijk voorop te lopen. Zeker als het gaat om duurzaamheid. We proberen maatschappelijk verantwoord te ondernemen en daarom ondersteunen wij, samen met Mondiaal Platform Venlo, FAIRliefd en Gemeente Venlo de Millenniumdoelen: internationale basisafspraken voor een betere wereld. Als organisatie zetten wij in op twee pijlers: duurzaamheid en gelijke kansen voor iedereen. 

Zomerparkfeest wordt stap voor stap duurzamer. Elk jaar weer. Gescheiden afvalstromen, zuinige LED-lampen op de podia, ecologische schoonmaakmiddelen. Dat doen we al. Maar ook gebruiken we milieuvriendelijke inkten en papier en op de toiletten hangt Santino Black “C2C” WC-papier.

Vorig jaar is een grote slag geslagen omdat we de vervuilende dieselaggregaten vervangen hebben voor een vast stroompunt met groene stroom. Dit is gerealiseerd samen met partners Enexis en de gemeente Venlo en met hulp van het EnergieBureau.

Overigens proberen we dan ook meteen de gouden “Green Key” te verdienen, het keurmerk voor organisaties in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid. Daarmee zijn we dan het eerste Limburgse festival. Het Bevrijdingsfestival in Utrecht en Noorderzon in Groningen hebben het al.

Word vriend!
Twitter