Zomerparkfeest
Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Nieuws

 • thumb 07-08-2013  -

  Het 37ste zomerparkfeest is er een voor in de boeken. 90.000 bezoekers passeerden de poorten de afgelopen dagen en zorgden voor een constante topdrukte. Bij de gemeente kwamen tijdens de festivaldagen helemaal geen klachten binnen. Ook waren er geen noemenswaardige incidenten en er heerste een topsfeer - vier dagen lang. 

  Ook inhoudelijk was er veel te genieten. Op het hoofdpodium kreeg Ondatrópica uit Colombia zaterdag de meeste mensen op de been. 12.101 om precies te zijn. Ook The Delta Saints (USA), Peter Beeker en Ongenode Gaste en Orgel Vreten (met Benjamin Herman en Pieter Both van Beef als speciale gasten) zorgden voor vuurwerk op het hoofdpodium.

  De hoogtepunten waren legio. Veel van de terreinacts kregen fantastische respons van duizenden mensen. Bij het museum stonden rijen. En bijzonder was het optreden van The Paradise Bangkok Molam International Band uit Thailand. Ze waren voor het eerst in Europa en speelden de sterren van de hemel in de Carrousel. Mister and Mississippi en MC Fit lieten in de tenten zien dat er uit eigen land veel moois komt. 

  Helemaal geweldig was het dansprogramma in de Circus gisteravond van David Middendorp. De moderne dans gecombineerd met animatie zorgde voor een ware apotheose en een daverend applaus achteraf.

  Al met al was zomerparkfeest 2013 een van de beste edities ooit. Qua bezoekers, maar zeker ook organisatorisch en inhoudelijk.


  Nog twee tweets die veelzeggend zijn:


  Benjamin Herman @Benjamin_Herman 

  HOLY MOLY, THAISE BEATGITAAR FUNK!!! Incredible! #TheParadiseBankokInternationalBand @ZPFvenlo pic.twitter.com/dQXAFvdRCE


  Benjamin Herman is een van de beste saxofonisten van Nederland. Hij was een speciale gast bij het optreden van Orgel Vreten. Hij zag een stukje van de grootste revelatie dit jaar. In zijn time-line nog een paar tweets over dezelfde band.


   

  Joost Heijthuijsen @nonobody

  Elk jaar is @ZPFvenlo een oase. Alleen al wat een wereldmuziekprogramma in Wilders-stad. En daarbij ook nog levenslied en indie en sfeer

   

  Joost Heijthuisen is organisator van Incubate in Tilburg. Een van de meest vernieuwende en vooruitstrevende festivals van Nederland. Hij was zelf met Cairo Liberation geboekt als artiest.

Word vriend!